bumeran üyesi

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Lulu emzirirken poz veren nadir annelerden :)

...hamilelerin sokakta gezinmesini ayıp sayan bir memlekette Lulu'nun emzirme pozlarını yoğun istek üzerine yayınlamaya devam ediyoruz :)

İlginç ultrason filmi :)

...görüntü çok net olmasa da bu bir ultrason filmi ,peki sizce bu kime ait olabilir ?


                                                           yorumlarınızı bekliyoruz :)

Lulu'nun en sevdiği şeyler !

                           ...asla su kabından su içmem, içinde bol bol oksijen olan suyu tercih ederim..

dilimin uzunluğundan olsa gerek hiç susmam bütün gün ...
 
Koltuğum bellidir bütün gün yer-içer-mıçar sonra yayılır yatarım...
 
 
Minik bir kaplan edasıyla poz veririm her çekimde :)
 
 
 
 
 

30 Temmuz 2013 Salı

Lulu'yu bu kadar korkutan olay neydi acaba ? :)

  • başka bir kedi nin eve gelmesi mi ?
  • yeni bir mama paketinin açılması mı ?

Lulu'nun Hello Kitty'e karşı savaşı devam edecek :)!


Bloğumuza üye olan ilk 5 kişiye ....

Lulu ile tanışmak ve onun pamuk gibi tüylerine dokunmak için yapmanız gereken tek şey bloğumuza üye olmak ve sizinle irtibata geçmemiz için bilgilerinizi bırakmanız...
cocukodasiboyama@gmail.com

Korsan çok şaşırdı bu işe :)

Lulu'nun annelik halleri 1

..sanki ''beni kurtarın artık '' der gibi bakıyor değil mi ? :)


3 acıkan pamuk topağının süt içmek için karnına yüklenmesinden dolayı ayaklarını duvara dayıyor :)

 
devam edecek :)

Lulu ne düşünüyor olabilir acaba ?

Lulu tüm gün evde oturup sokaktan gelen geçene bakan bir kedi hiç olmadı .. Tam bir keşiş edasıyla anlamlı bakışlarını karşısında duran kişiyi süzerek birşeyler düşündüğüne eminiz ,sizce ne düşünüyor olabilir Lulu ?

Dog Boo ve HELLO KITTY den sonra Lulu'nun günlüğüne döndük iyi mi :)

...farkettik ki Lulu'nun gün içinde neler yaptığını ,kameraya nasıl pozlar verdiğini merak eden bir hayran kitlesi var ,bizde Lulu'nun hayranları için bundan böyle her gün ona dair bilgileri burada yayınlıyor olacağız...

yorum ve düşüncelerinizi bekliyoruz!

Lulu tüm gün babasının kollarında uyumaktan çok keyif alan biri,hiç bıkmadan saatlerce yukarıdaki pozisyonda kaldığına şahit onlarca insan bulabiliriz sizlere :)...


 
bütün gün sadece uyumak değil elbette yaptığı tek şey ,çok titizdir aynı zamanda ,maması yedikten hemen sonra köşesine çekilip uzun uzun patilerini yalayarak günlük bakımına verdiği önemi görenler hayretle karşılar...
 
 

 
Aynı zamanda çok iyi bir annedir, kendi gibi 3 tane pamuk topağı doğurmuş ,beslemiş ve büyütmüş hatta onların anne olmalarına bile şahit olmuştur...
 
 
Şimdi kocaman birer anne ve baba olan bu bebişlerin adları Pamuk ,Korsan ve Amandadır.

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lulu Boo'nun tahtına göz koydu 2 :)

Gerek özgüvenli duruşuyla ,gerek yayılık pozlarla verdiği rahatlığıyla LULU blog aleminin yeni fenomeni olmaya aday :::::::::)


Çocuklarınızın odalarında sevimli dostları olsun istiyoruz ?

Çocuğunuzun odasında ki duvarları boyarken bir yandan da evde gezinen sevimli dostlarının portrelerini duvarlarında görmek isteyeceklerini düşündük...

Kızlar böyle bir Hello Kitty odası istemez misiniz ?

sadece bize odanızın fotoğraflarını gönderin ve size sunabileceğimiz hizmetler için alternatiflerimizi görün ,beğenin dilediğinizi boyayalım !

Evinizin farklı noktalarında Sanat koksun istemez misiniz?

Evinizin girişinde yada merdiven boşluklarında ilginç boyama örnekleri ile misafirlerinizi şaşırtabilir hatta kıskandırabilirsiniz :)


Anne -Babalar içinde süprizlerimiz var !

Bebek ve çocuk odaları boyama ile çıktığımız yolculuğa gelen yoğum talep üzerine ebeveyn odalarını da boyuyoruz. Nasıl mı ?

Biz Boo nu da boyamak istiyoruz :)


yoğun ilgi üzerine Boo nun fotolarını sizlerle paylaşmak istedik :)  Belki boya yaptığımız evlerin birinde böyle birşeyle karşılaşırız :) ve onun da resmini yapabiliriz !



28 Temmuz 2013 Pazar

En farklı,en güzel ve en kalıcı doğum günü süprizi !

Biliyoruz çocuklarınız tv karşısında sevdikleri çizgi film kahramanlarını gördüklerinde tüm ilgilerini bu karaktere yoğunlaştırırlar, bu çizgi karakterleri odalarının duvarlarında var olmaları onları ne kadar mutlu edeceğine hiç şüphe yok !

Lulu HELLO KITTY 'nin tahtına göz koydu :)

 
bu pozumla HELLO KITTY 'e rakip olurum herhalde :)

biz boya yaparken rastlasak böyle birşeye hemen pembeye boyardık :)

kız çocuklarının en sevdiği şeylerden biri !

Hello Kitty temalı duvar boyama yapmamızı isterseniz

pazar gününüz neşeli geçsin...

 
Söylediklerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür,
Düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür,
Duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür,
Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür,
Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür,
Değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür,
Karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür
 
Mahatma GANDHI

26 Temmuz 2013 Cuma

ÇOCUKLARDA BİZİMLE BERABER BOYA YAPSIN İSTİYORUZ!

Duvar boyası için kullandığımız malzeme sağlık açısından tehdit oluşturmadığı gibi bol su ile kolaylıkla temizlenme özelliğine sahip, bizler çalışırken çocuklarınıza da bir fırça vererek kendi duvarlarını boyamalarına olanak sağlayabiliriz....  her çocuğun yapmak istediği eğlenceli bir oyun bizim işimiz..

BEBEK ODALARINDA BEYAZ RENK DUVAR BOYASI!

Bebek odalarında duvar rengi olarak beyaz renk tercih edilmez. Hastane odası gibi bir ortam olmasındansa daha farklı ,pastel renk tercih edilmelidir.

SAĞLIKLI BOYA KULLANIMININ ÖNEMİ !

Evinizin odalarını boyarken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur sağlıklı malzeme kullanımıdır. Bizler çocuk odalarınızdaki tasarımları uygularken selülozik yada sentetik boyaları değil ,tamamen su bazlı boyaları tercih ediyoruz.
Çocuklarınızın yaşam alanlarını su bazlı ama silinebilir boyalar ile uzun süre kalıcı ve sağlıklı olmasını sağlıyoruz.


YENİ TREND ÇOCUK ODALARI

Eskiden çoook eskiden duvarları süslemek yada renklendirmek denilince aklımıza dergilerin yada gazetelerin verdikleri posterleri bant yardımıyla asmak gelirdi.

25 Temmuz 2013 Perşembe

BEN NİYE DÜŞÜNEMEDİM BU FİKRİ :) DİYECEKSİNİZ !

..çocuk odanız için öyle şeyler düşünüyoruz ki ,biz hazırız sizde hazırlığınızı yapın ve bize bilgilerinizi aşağıdaki maddeleri doldurarak gönderebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız duvar boya tasarımlarına hayran kalacaksınız ...

cocukodasiboyama@gmail.com
  1. Çocuğunuz erkek yada kız hangisi?
  2. Çocuğunuzun en sevdiği çizgi film karakteri hangisidir? (Örn:şimşek mcqueen,Pepee)
  3. Çocuğunuzun dikkatini çeken renkler hangileridir ?
  4. Çocuğunuzun en çok ilgisini çeken ortam hangisidir ? ( Örn: Hayvanat Bahçesi,Orman,Denizaltı)
  5. Kaç duvarı boyatmayı düşünüyorsunuz ?(Örn:Yatakbaşı yada pencere kenarı duvarı boyatmak)
  6. Anne baba olarak sizin istediğiniz özel bir detay çalışma var mı ? (Örn: Ürkebileceği bir karakter çizilmemesini isteyebilirsiniz)
Boyatmayı düşündüğünüz odanın genel fotoğraflarını çekin ve  yukarıdan aşağıya duvar yükseklik ölçüsüyle birlikte 6 soru da ne istediğinizi bize gönderin, alternatifli çizimlerimizi sizinle ücretsiz paylaşalım!

  cocukodasiboyama@gmail.com 

BEBEK ODA BOYASI NASIL OLMALI?

Çocuklar için en önemli mekanlardan biri hiç şüphesiz odalarıdır. Okul dışındaki vakitlerinin büyük çoğunluğunu geçirdikleri çocuk odalarındaki önemli unsurlardan biri ise boya seçimi. Çocuk odaları için boya seçerken renk seçiminden, boyanın türüne ve kalitesine kadar birçok konuya dikkat etmek gerekiyor. Çocuklarınızın odasını renklendirmek ve odalarını onların en seveceği mekanlardan biri haline getirmek istiyorsanız sizin için birkaç tüyomuz var.
Çocuk odaları için boya rengi seçerken, çocuğunuzun zevkini ve karakterini göz önünde bulundurmakta fayda var. Renk seçimini tamamen çocuğunuza bırakabileceğiniz gibi beraberce eğlenceli seçimler de yapabilirsiniz. Okul çağındaki çocuk odaları için zeka gelişimlerini olumlu etkileyecek sarı ve mor tonlar birlikte kullanılabilir. Kırmızı, turuncu ve sarı ve tonlarındaki renkler özellikle 11 – 12 yaşlarındaki çocukların coşkulu karakterleriyle tam bir uyum sergileyecektir. Ancak bu renkleri mutlaka yeşil ve mavi tonlar ile dengelemelisiniz. Örneğin, aksesuar seçimini bu renklerde yapabilirsiniz.
Ders çalışırken konsantrasyon eksikliği yaşayan çocuklar için yeşil renkli duvarlar faydalı olacaktır. Yeşil tonları aynı zamanda çocuğunuzun güven duygusunu geliştirecek ve rahatlamasını sağlayacak. Daha büyük çocuk ve genç odaları için güven telkin eden, yatıştırıcı etkisi olan mavinin açık tonları tercih edilebilir.
Çocuk odalarının bir diğer fonksiyonu da aslında bir oyun alanı olmasıdır. Derslerini yaparken, sınavlara hazırlanırken kendilerine eşlik eden odaları, oyunlarında da bazen bir saray, bazen bir orman ya da bir uzay mekiği olabilir.

Yaratıcılıkta sınır tanımayan cocukodasiboyama@gmail.com ekibine ulaşabilirsiniz.

















kynk:www.anneleri.com

ÇOCUK ODASI İÇİN BİZE DANIŞIN ,HAYAL EDİN , BİZ TASARLAYALIM!

Çocuklar için en önemli mekanlardan biri hiç şüphesiz odalarıdır. Okul dışındaki vakitlerinin büyük çoğunluğunu geçirdikleri çocuk odalarındaki önemli unsurlardan biri ise boya seçimi.

Renkler ve Şekiller

Birkaç yıl önce, yapılan çalışmalarda, bebekler üzerinde kontrast renklerin uyarıcı etki yaptığına dair sonuçlar çıktığında, siyah ve beyaz mobilyalar çok revaçta idi. Siyah ve beyaz elbette ki kontrast renklerdir fakat uzmanlar farklı renklerin kullanılmasını tavsiye etmektedirler çünkü bu durum bebeğin öğrenmesinde olumlu etki yapmaktadır. Texas Houston'da bulunan çocuk hastanesine bağlı Nörodavranışsal Psikoloji Öğrenme Destek Merkezi'nden Kevin Krull, 'Yalnızca siyah ve beyaz kullanmanın bir faydası olduğu kanıtlanmamıştır' demiştir. 'Kontrast renkler çocuğun derinliği algılamasına yardımcı olur. Bundan sadece siyah ve beyaz anlaşılmamalı, kırmızı, yeşil, mavi ve sarı da düşünülmelidir.' Hangi rengi seçerseniz seçin, bebeğin yattığı yerden görülebilir olmasına özen gösterin: Önemli olan, bebeğin perspektifinden renklerin görünür olmasıdır.
Uzmanlar ayrıca, bebek ve çocukların, kendi davranışlarından sonuçlar çıkardıklarını söylemişlerdir. Kulağa tuhaf gelse de, eğer bebeğin bileğine yumuşak bir ip bağlayıp, ipin bir ucunu da yatağının kenarına bağlarsanız, bebeğin uyarıldığını görürsünüz. Bebek kolunu hareket ettirdikçe ip ve de ipin bağlı olduğu nokta da hareket edecektir. (bu durum 2-6 ay yaş aralığındaki bebekler için geçerlidir ve siz odasındayken yapılmalıdır). Rutgers Üniversitesi'nden Carolyn Rovee-Collier tarafından uzun yıllar boyunca yapılmış olan çalışmalar, bebeklerin bu durumdan bir çok şey öğrendiklerini göstermiştir. Delaware Üniversitesi'nden Psikoloji profesörü Paul Quinn 'Çocuğun kendi hareketinin çevreye etki ettiğinin öğrenmesi sağlanmış olur.' demiştir ve eklemiştir: 'Bizler, bebeklerin hareket eden cisimlerle, duran cisimlere göre çok daha fazla ilgili olduklarını biliyoruz.'
Etrafta kullanılan renkler ve şekiller de bebek/çocuğun uyarılmasına nende olur. Krull, ' Değişik renkler ve şekiller bebekte derinlik algısının oluşmasına yardımcı olur' demiştir. Sınıflarda, yerin ve duvarın renklerini sade tutmak gereklidir çünkü böylelikle renklerin uyaran faktörü olmaları engellenir.
        bizlere; cocukodasiboyama@gmail.com adresinden  ulaşabilirsiniz.







kynk:www.alopsikolog.net

ÇOCUĞUNUZUN ODASI NE RENK OLMALI?

 
Renkler hayatımıza parlaklık katmakla kalmayıp, duygularımızı da etkilerler, bizi sakinleştirirler ve iyi hissetmemizde rol oynarlar. Renkler aynı zamanda bir çocuğun gelişiminde de önemli yer tutarlar. Çocuk odası renkleri canlı ve sıcak olmalıdır: renkler ne kadar neşeliyse, o kadar iyidir. Fakat bu, bütün duvarların çok parlak renklerde boyanması gerektiği anlamına gelmez.

Çocuk Psikolojisinde Renklerin Önemi

Günlük hayatımızda bizi en çok oyalayan konulardan biridir renkler. Ne renk giysek, ne renk boyasak, ne renk alsak, hangi renk yakıştı, hangisi uymadı?... Düşüncemizi işgal ettiği kadar psikolojimizi de etkiler renkler. Halet-i ruhiyemize göre seçtiğimiz renklerin değiştiğini farketmişsinizdir ya da kullanılan renge göre ruh halimizin değiştiğini. Renkler aynı şekilde ve belki de daha fazla etkiler çocukları da.
Çocuklar dış uyaranlara bizden çok daha fazla duyarlıdırlar. Çünkü dünya onlar için yenidir. Etraflarındaki her şeye fazlasıyla dikkat ederler. Özellikle küçük yaşlarda dünyayla aralarındaki en güçlü bağ gözleridir. Renkli ve hareketli nesneler dikkatlerini çeker. Resimli kitaplara bakmaktan hoşlanırlar. Dış dünyaya bu kadar ilgili olan çocuklara renklerin etkisi de küçümsenemez.




Özellikle yatak odalarında renklerin pastel tonları kullanılırsa uykuya geçişin kolaylaşması sağlanabilir. Kırmızı, turuncu gibi sıcak renkler kan akışını hızlandırdıklarından uyku ortamında temel renk olarak kullanılmamalıdır. Bunlar yerine mavi, yeşil, pembe gibi rahatlatıcı renkler tercih edilmelidir. Ancak bu renklerin de parlak tonları gözleri yorabileceğinden pastel ve açık tonları daha uygundur. Burada unutulmaması gereken, çocuğun zeka gelişimi için farklı uyaranlara da gereksinim duyduğudur. Odadaki aksesuarlar farklı renklerden seçilebilir ve bu şekilde çeşitlilik yaratılabilir. Yatak odası dışında, çalışma odası gibi konsantrasyon gerektiren işlerin yapıldığı odalarda sarının yumuşak tonları kullanılabilir. Çocuk odasında renklerin yanında dikkat edilmesi gereken bir başka etken de ışıktır. Oda yeterince aydınlık olmalı fakat özellikle yapay ışıklandırma çok fazla olmamalıdır. Çünkü fazla güçlü ışık çocuğun gözlerini yorabilir ve dikkatini azaltabilir


                                                     KÜÇÜK PRENS İÇİN ÇOCUK ODASI ÖRNEĞİ;



                                                KÜÇÜK PRENSES İÇİN  ÇOCUK ODASI ;
 














kynk:www.uslanmam.com
 


24 Temmuz 2013 Çarşamba

AHŞAP MALZEME İLE DUVARLARDA 3 BOYUTLU FİGÜRLER TASARLIYORUZ!

Çocukların hayvanlara olan düşkünlüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz ,bizlerde çocuklarınızın odaları için ana malzemesi ahşap olan 3 boyutlu hayvan figürleri tasarlıyor ve uyguluyoruz.



 Sizin yapmanız gereken sadece ;

  • Duvar ölçülerini yollamak
  • Çocuğunuzun hangi hayvanları sevdiğini söylemek
yapmanız gerekenler bu kadar basit ...

Soru ve istekleriniz için e-mail adresimiz:



cocukodasiboyama@gmail.com  

ÇOCUK ODALARINIZI BİRLİKTE OLUŞTURALIM NASIL MI ? PROFESYONEL MİMARİ ÇÖZÜM DESTEĞİMİZLE !

Bizler profesyonel iş yaşamı boyunca birçoğunuzun bildiği dünya markalarıyla çalışma imkanı bulmuş bir ekibiz. 

Bunlardan biri de çocuk odası denilince akla ilk gelen markalardan İKEA




İKEA mağazalarında yıllarca ürün yerleşim tasarımı yapmış olan Serhat Yarçın (özgeçmiş incelemek isteyenler için bkz: http://www.linkedin.com/home?trk=hb_tab_home_top  ) size çocuğunuzun istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda mimari çözümler konusunda destek olabilmektedir.



Böylece duvar boyaması için neler yapabileceğimizi düşünürken çocuk odası mobilyalarını da uyumlu olacak şekilde seçebilme özgürlüğüne sahip olacaksınız.

Bizlere : cocukodasiboyama@gmail.com adresinde ulaşabilirsiniz.

cocukodasiboyama@gmail.com BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.

                                                     web sitemiz çok yakında sizlerle olacak.

                                                              www.cocukodasiboya.com 
 
Kısa bir süre için bizlere
 
yada
 
yok olmadı telefon açmak istiyorum derseniz de ;
 
05425619691



                                           SİZ SADECE HAYAL EDİN VE BİZE BIRAKIN !
 

BEN BOYAMAK İSTİYORUM !

evet anne çok haklısın anne sütü ,mama,sevgi,ilgi, tüm bunlara ihtiyacım var evet ama ben boyalarla çok eğleniyorum anne!!!

Çocuğunuzun Duygusal Zeka ve Hayal gücünü geliştirin!

...çocukların farklı objeleri ayırt etme ve sosyal yaşamında muhakeme yeteneğinin ve imajinasyonunun gelişimi için renkler ve müzik çok önemli yer tutar. Uzman pedagog ve psikiyatristler bebeklerin ilk 2 yaşlarına kadar etraflarında var olan nesneleri,renkleri ve sesleri algılamalarının tüm hayatlarını etkileyecek donanımlar için altyapı oluşturan öğeler olduğunu birçok makale ile anlatmışlardır...

Çocuğunuz odasındaki duvarların boş ve anlamsız boşluklarla değil onun dikkatini çekebilecek konsantrasyonunu sağlayacak objeler ve figürlerle dolu olması için bizimle görüşebilirsiniz.



                                  cocukodasiboyama@gmail.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Bebek Gelişimi: Bebeğinizin zeka gelişimini desteklemek için neler yapmalısınız?

...erken çocukluk dönemi boyunca zeka gelişimi temelde çocuğun farklı öğrenme deneyimleri ile karşılaşmasına bağlıdır. Bebeklere sağlanacak öğrenme deneyimi onlara farklı görüntüler, sesler, dokular, nesneler ve hareketler sunmakla ilgilidir.

Bebeklerin beyin gelişimi için renkler ve şekiller çok önemlidir!

Dahi Çocuklar İçin 25 Yol1. Onunla konuşun. Çocuklarınızla konuşmak ve onları dinlemek yapabileceğiniz en önemli iki şeydir. Kimse onunla konuşmazsa konuşmayı öğrenemez ve kimse onu dinlemezse beyni pratik yapamaz; dolayısıyla iletişim kurmayı beceremez. Konuşun, sizinle iletişim kurmaya yaşamının her döneminde ihtiyacı olacak! Araştırmalara göre, bebeğinizle konuşma şekliniz diğerlerinden farklıdır ve bebeğiniz de konuşmayı sizin sözlerinizden öğrenir. Beyin gelişimine sizin anne şefkati dolu sözleriniz faydalıdır.

23 Temmuz 2013 Salı

Geleceğin ressamlarına boyaları tanıtıyoruz...

Profesyonel ekibimiz çocuğunuzun odasında duvarlarını boyarken dilerseniz çocuğunuzla birlikte bize katılabilir ,boyaların renkli dünyasında keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz .

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ MALZEME İLE KOMPOZİSYONLAR YARATABİLİRİZ!

                                   Anaokulları için çocuklara özel tasarımlar yapabiliriz!


    Geri dönüşümlü malzemeleri kullanarak oluşturulan kompozisyonları istediğiniz tema oluşturularak uygulayabiliriz.

18 Temmuz 2013 Perşembe

ANAOKULU VE KREŞ DUVARLARINI DA BOYAYABİLİRİZ!

Çocuk odası boyamayla başladığımız yolculuğa Anaokulu ve Kreş duvarlarını boyamakla devam ediyoruz.



Bizler sevdiğimiz işimizi eğlenerek yaparken sizde fırçayı elinize alıp duvarınızı boyayabilirsiniz.

 
bizlere ulaşacağınız e-mail adresimiz hatırlatmak istiyoruz.
 
 
ÇOK YAKINDA
 
 
adreslerinde uygulama yaptığımız duvar boyamalarımızı görebilirsiniz.